KAYSERİ / TALAS - Yaman Dede Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Öğrencimiz Saliha Nur Dağ, on bir ilden ögrencinin katıldığı Genç Nida Kız Öğrenciler Arası Kuran'ı Kerim'i Güzel Okuma bölge yarışmasında birinci olmuştur. Türkiye genelinde yapılacak olan finallere katılma hakkı elde etmiştir. Öğrencimizi ve  yarışmaya hazırlayan tüm Kuran'ı Kerim öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Okulumuzda yürütülen ''Don't throw waste, design with math'' e twinning projesi kapsamında 10. Sınıf öğrencileri ve proje yürütücüsü öğretmenlerimiz   Melikgazi Belediyesi Geri Dönüşüm Tesislerini ziyaret etti. Öğrencilerimiz çöpün serüvenine tanık oldular. Geri dönüşüm ve sıfır atık hakkında eğitim aldılar. Atık yönetimi, sürdürülebilirlik, kaynakların korunması ve kaynak tasarrufunun   ülkemiz ve gelecek nesiller için öneminin; geri dönüşüm ve bilinçli tüketim yoluyla olumlu bir etki yaratma konusunda kendi potansiyellerinin farkına vardılar.

Nis

Geleneksel iftar yemeği programımızı Filistin'in buruk gölgesinde tamamladık. Davetimize katılan kıymetli misafirlerimize, öğretmenlerimize, öğrenci ve velilerimize; ayrıca emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.

Mrt

"Su Verimliliği Seferberliği" projesi kapsamında sürdürülebilir refahın temini, sağlıklı ve kaliteli yaşam standartlarının korunması ve gelecek nesillere gururlu bir miras bırakabilmek adına su kaynaklarımızın verimli kullanılması konusunda öğrencilerimiz bilgilendirilmiş olup bu konuda hazırlanan video öğrencilere izletilmiştir.

Mrt

Bu seneki matematik gününü 10. sınıf öğrencilerimiz ve matematik öğretmenlerinin atık malzemeler kullanarak hazırladıkları oyunlar, ikramlar, pi günü pastası ve matematik şarkılarıyla kutladık. Matematik gününde okulumuz Matematik Öğretmeni Özden Albayrak Bahtiyari ve İngilizce Öğretmenimiz Çiğdem Yalçın'ın yürüttüğü "Don't throw waste, design with math" e twinning projesi kapsamında hazırlanan matematik oyunları da öğrencilerimizle buluştu. Emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Talas Belediye Başkanı Sayın Mustafa Yalçın, Kariyer Günleri kapsamında okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle buluştu. Sıfır Atık ile Matematik Günü etkinliklerimize katıldı, ayrıca e-dergi için söyleşide bulundu. Sayın Başkan'a  samimi sohbetleri  için teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Ebru ÇİMEN tarafından başlatılan “Dubbing Fest”(Dublaj Etkinliği) geçen hafta sonuçlandı.9.sınıflardan 5 ayrı grup İngilizce Speaking (konuşma) becerilerini ve dijital becerilerini kullanarak çizgi filmlere dublaj yaptılar. 9 Fen-A sınıfından Medine Çarkıt,Sümeyye Dede,Sudenaz Toprakkale,Asya Ece Oran’ın birlikte hazırladıkları Powerpuff Girls adlı çizgi filmin dublajı okulumuz İngilizce Öğretmenleri tarafından birinci seçildi.Birinci seçilen öğrencilerimize törende ödülleri verildi.

Seyfullah TENGİZLER

Ock

2023-2024 Egitim Öğretim yılı  Sömestr  Tatilinde 21-27 / 01/ 2024 tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz  kampımızı Erciyes Üniversitesi  İletisim Fakültesinde   gerçekleştirdiğimiz TYT Deneme Sınavı ile tamamladık. Katkılarından dolayı  Md Yrd Sabire AYKUL, Md Yrd Sercan BOZKURT, İngilizce Öğretmenimiz Burcu  SEVEN, Matematik öğretmenlerimiz Ali Rıza ÖZATA, Yaşar ÜÇOK, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz  Selçuk ALTUN Meslek dersleri öğretmenimiz Ümit KOÇAK, Felsefe öğretmenimiz Hüseyin YAMAN  Tarih öğretmenimiz Hakan  Hüdaverdi BOZOKLU Biyoloji öğretmenimiz Nuriye ÖZSÖĞÜT Kimya öğretmenimiz Ömer Ķürşat GELDIM Fizik öğretmenimiz Mustafa KARAKUZAY'a Teşekkür Ederiz.

Seyfullah TENGİZLER